Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 02. 2018. 10:27   >>  10:25 3

HRW OBJAVIO

Satelitski snimci uništenih sela Rohindža

Međunarodna organizacija Hjuman rajts voč (Human Rights Watch - HRW) objavila je danas satelitske snimke desetina uništenih sela muslimanske manjine Rohindža na istoku Mjanmara.

 

 

 

"Mnoga ova sela bila su poprište zvjerstava protiv Rohindža i trebalo bi da budu očuvana da bi eksperti, koje imenuju Ujedinjene nacije, mogli da istraže ove zločine", rekao je Bred Adams, direktor HRW-a za Aziju.

Na snimcima se vidi da je najmanje 55 sela prerovano buldožerima u državi Rakine, u okolini Maungdoa, grada koji važi za epicentar nasilja protiv Rohindža.

Ujedinjene nacije su više puta osudile "etničko čišćenje" u Mjanmaru odakle je bježeći od sukoba u susjedni Bangladeš izbjeglo skoro 700.000 pripadnika muslimanske manjine Rohindža.

Vlasti Mjanmara su optužile Rohindže da sami pale svoje kuće.

Rohindže su decenijama žrtve diskriminacije i gonjenja u budistički većinskom Mjanmaru.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније