Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

19. 02. 2018. 17:17 >> 17:17

NESREĆA U MOZAMBIKU

Otpad zatrpao kuće, 17 mrtvih

Najmanje 17 ljudi poginulo je danas, a nekoliko ih je povrijeđeno u Maputu, glavnom gradu Mozambika, kada se 15 metara visoka gomila otpada zbog jakih padavina urušila i zatrpala sedam kuća, saopštili su zvaničnici.

Nesreća se dogodila tri sata poslije ponoći po lokalnom vremenu u siromašnom naselju Hulene koje se nalazi na oko deset kilometara od centra Maputa.

Kuće su nelegalno napravljene, a vlasti su ranije zatražile od stanovnika da ih napuste.

"Dosad su pronađena tijela 17 osoba, strahujemo da ih ima još. I dalje traje potraga za zatrpanima ispod gomile đubreta", rekao je lokalni zvaničnik Despedida Rita, prenosi Rojters.

Agencije prenose da su pojedine porodice napustile kuće strahujući od nove nesreće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније