Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

04. 01. 2018. 10:32 >> 10:01

U VAZDUŠNIM NAPADIMA

Gotovo 50 ljudi ubijeno u Jemenu

Gotovo 50 jemenskih civila i pobunjenika poginulo je posljednja 24 časa u vazdušnim napadima koalicije koju predvodi Saudijska Arabija, u provinciji Hodeida na Crvenom moru, saopštili su danas bolnički zvaničnici.

Avioni koalicije izveli su, prema lokalnim izvorima, devet vazdušnih udara u noći od srijede na četvrtak, kao i jutros, na razne pobunjeničke položaje u toj strateškoj provinciji na zapadu Jemena.

Prema bilansu dobijenom na osnovu podataka iz četiri bolnice u gradu Hodeida, glavnom gradu istoimene provincije, u napadima su ubijena 36 pobunjenika, a 12 civila pogođeno je greškom, naveli su izvori.

Koordinator UN-a za humanitarna pitanja u Jemenu Džejmi Makgoldrik prošlog četvrtka rekao je da je 68 civila ubijeno u prethodna dva dana u vazdušnim napadima arapske koalicije.

Arapska koalicija pod saudijskom komandom pojačala je vazdušne napade na pobunjenike od kada je presretnuta raketa koju su ispalili Huti pobunjenici u pravcu Rijada 19. decembra. Koalicija interveniše u Jemenu od marta 2015. u znak podrške predsjedniku Abd Rabo Mansuru Hadiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније