Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

21. 12. 2017. 14:17 >> 13:45

IZBORI U RUSIJI

Žirinovski prvi predsjednički kandidat

Prvi kandidat koji je Centralnoj izbornoj kimisiji podnio papire za kandidaturu na predsjedničkim izborima je Vladimir Žirinovski.

Žirinovskog, lidera ruske Liberalno-demokratske partije (LDPR), ranije danas je Kongres LDPR nominovao za predsjedničkog kandidata.

Žirinovskom je ovo šesti put da se kandiduje za predsjednika, a nije učestvovao na izborima samo 2004. godine, kada je Kongres LDPR nominovao Olega Mališkina za predsjedničkog kandidata. 

Najbolji rezultat Žirinovski je ostvario 2008. godine, kada je osvojio devet odsto glasova. 

Prema ruskom zakonu, nakon što se nominuju, kandidati su dužni da lično Komisiji predaju dokumenta potrebna za nominaciju, ili da to učini njihov zastupnik u slučaju da su u bolnici ili policijskom pritvoru. 

Kandidati, čiju nominaciju odobravaju stranački organi, dokumenta predaju do 12. januara, dok nezavisni kandidati to moraju da učine do 7. januara. 

Predsjednički izbori biće održani 18. marta naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније