Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 11. 2017. 11:33 >> 11:04

EGIPAT

Avioni gađali vozila napadača na džamiju

Borbeni avioni pogodili su nekoliko vozila korišćenih u napadu na džamiju na Sinajskom polustrvu u kome je poginulo 235 ljudi, uništviši ih i ubivši sve putnike, saopštila je danas egipatska vojska.

U vojnom saopštenju je navedno da su vozila pogođena u području napada na džamiju koji je izveden u petak u sinajskom mjestu Bir al- Abed, nasmrtonosnijem terorističkom aktu islamskh ekstremista u modernoj istoriji Egipta.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je teroristička organizacija Islamska država ranije najavljivala da će iskorijeniti sufiste na Sinaju i u Egiptu, a u toj džamiji su se okupljali upravo sufisti.

Lokalna grana Islamske države širi pobunu na Sinaju gdje se vladine snage bore već godinama protiv ekstremista. U džamiju koja je bila meta napada dolazili su sufisti, članovi mističnog pokreta islama koje ekstremisti smatraju hereticima.

Napadači su juče pucali na vjernike za vrijeme tradicionalnih moltivi muslimana petkom u podne i aktivirali granate na raketni pogon, blokirajući izlazne puteve. U napadu je takođe ranjeno 109 ljudi. Taj napad je znak da egipatske vlasti nijesu uspjele da zastraše pobunjenike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније