Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 10. 2017. 22:24   >>  21:56

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Ruska TV zvijezda staje na crtu Putinu

Čuvena ruska televizijska voditeljka Ksenija Sobčak najavila je da će se kandidovati na predstojećim predsjedničkim izborima u martu.

Tridesetpetogodišnja voditeljka je objavila svoju odluku preko videa na Jutjubu.

Ona je ćerka Anatolija Sobčaka, reformističkog gradonačelnika Sankt Peterburga iz ranih 1990-ih. Pridružila se protestima protiv Kremlja u Moskvi 2011. i 2012. ali je izbjegavala da kritikuje predsjednika Vladimira Putina koji je nekad radio kao zamjenik njenog oca.

Putin još nije potvrdio učešće na izborima, ali očekuje se da će se kandidovati za novi mandat.

Kada su se prvo pojavile glasine o tome da će Sobčakova da se kandiduje, opozicioni prvak Aleksej Navaljni je upozorio da bi to moglo da ide na ruku Kremlja zato što bi njen ulazak u predsjedničku trku podijelio opoziciju.

Navaljni želi da se kaniduje za predsjednika Rusije na izborima u martu 2018, ali njegovo učešće onemogućava krivična sudska presuda za koju tvrdi da je politički motivisana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније