Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

19. 09. 2017. 12:42 >> 12:12
1

SENAT ODOBRIO

Za Pentagon 700 milijardi dolara

Gornji dom američkog Kongresa odobrio je Pentagonu budžet od 700 milijardi dolara.

 

 

 

Senat je sinoć sa 89 glasova za i osam protiv izglasao zakon o odbrambenoj politici koji predviđa 640 milijardi dolara za osnovne operacije Pentagona, uključujući kupovinu oružja i plate za vojnike.

Dodatnih 60 milijardi dolara obezbijeđeno je za misije u Avganistanu, Iraku, Siriji i drugim ratnim područjima.Administracija predsjednika Donalda Trampa podnijela je Kongresu predlog budžeta kojim se tražilo 603 milijardi dolara za osnovne operacije i 65 milijardi dolara za misije u inostranstvu.

Zakon koji je usvojen u Senatu predviđa 8,5 milijardi dolara za jačanje sistema raketne odbrane i 10,6 milijardi dolara za 94 borbena aviona u okviru programa "Združeni jurišni lovac", što je više od 20 puta više nego što je Tramp tražio.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније