Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

08. 09. 2017. 21:03 >> 20:34

ZA ŽRTVE URAGANA

Bivši predsjednici SAD skupljaju novac

Petorica bivših predsjednika SAD Barak Obama, Džordž Buš Stariji, Bil Klinton, Džordž Buš Mlađi i Džimi Karter najavili su da će se udružiti kako bi pokrenuli "Jedinstveni američki apel" (One America Appeal) za prikupljanje novca za oporavak Teksasa i Luizijane koji su pogođeni uraganom Harvi, i Floride i Atlantske obale koje su pogođene uraganom Irma.

Podršku toj ideji dao je i aktuelni predsjednik SAD Donald Tramp, koji je na svom Twitter nalogu napisao: "Mi ćemo se suprotstaviti svakom izazovu, bez obzira koliko je jak vjetar ili visoka voda. Ponosno stojim s predsjednicim #OneAmericaAppeal".

Donacije za pomoć žrtvama uragana Harvi biće proslijeđene u Hadsonski fond za pomoć i Fond za obnovu Teksasa, a očekuje se da Apel bude proširen na pomoć pogođenima uraganom Irma, koji bi poslije Floride, mogao da pogodi Džordžiju i Južnu Karolinu.

Uragan Harvi prouzrokovao je poplave u Hjustonu, a u njemu je poginula najmanje 71 osoba, oštećeno je više od 200.000 kuća, a guverner Teksasa Greg Abot nagovijestio je da bi šteta od Harvija mogla da dostigne 180 milijardi dolara.

Rad na prikupljanju sredstva za žrtve uragana predstavljaju novu humanitarnu saradnju bivših pedsjednika SAD i prvu od kada je Tramp na čelu države. Buš Stariji i Klinton prikupljali su novac za žrtve razornog cunamija koji je 2004. godine pogodio Aziju i Uragana Katarina iz 2005. Poslije zemljotresa na Haitima 2010. na prikupljanju novca sarađivali su Obama, Klinton i Buš Mlađi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније