Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

27. 08. 2017. 13:55 >> 13:25
5

NETANJAHU OTKRIO

Kontakti sa Putinom u službi bezbjednosti

Kontakti sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom uvijek su u službi bezbjednosti i interesa obeju zemalja, kaže premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

"Posljednjih godina obično sam se sastajao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, prije svega kako bih osigurao naše interese i bezbjednost na našim sjevernim granicama. Mogu da kažem da su svi razgovori koje smo imali, do današnjeg dana, bili u službi naše bezbjednosti, kao i interesa Rusije, ne samo naših", rekao je Netanjahu.

On je objasnio da je donio odluku da se "iznenada sastane sa Putinom" zbog "promjene situacije u regionu". Prema riječima izraelskog premijera, redovni sastanci sa ruskim predsjednikom nisu se održavali samo kako bi se dogovarale akcije u regionu, već i da bi se pratile promjene u regionalnoj ravnoteži snaga.

"Poslednjih nedjelja stanje se promijenilo. Postoji velika vjerovatnoća da dođe do međunarodne pobjede nad DAEŠ-om u Siriji. To je dobro. Međutim, loše je da Iran aktivno i sistematski ulazi tamo odakle odlazi DAEŠ", objasnio je izraelski premijer.

Netanjahu je optužio Iran za pokušaj da pokrene rat protiv Izraela, što će, po njegovom mišljenju, dovesti u pitanje bezbjednost, posebno tog regiona, ali i čitavog svijeta.

"Iran ne krije činjenicu da namjerava da rasporedi tamo vojnike, vazdušne, kopnene i mornaričke snage. I jedan od njegovih ciljeva je početak rata sa Izraelom… Jasno je da su to promjene. Promjene koje su prijetnja nama i državama regiona, a po mom mišljenju, i čitavom svijetu", smatra izraelski premijer.

Sastanak Putina i Netanjahua je održan 23. avgusta u Sočiju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније