Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

01. 08. 2017. 12:54 >> 12:25
2

BIVŠA PREMIJERKA

Jingluk Šinavatra moli sud za razumijevanje

Bivša tajlandska premijerka Jingluk Šinavatra izjasnila se danas pred sudom da je nevina i zamolila za "razumijevanje" u završnoj riječi na suđenju za nemar tokom obavljanja funkcije.

  

 

 

"Molim sud za razumijevanje i molim vas da odbacite optužbu", izjavila je Jingluk u svom posljednjem obraćanju sudu.

Ispred suda okupilo se nekoliko stotina njenih pristalica koje vjeruju da iza optužbe stoje protivnici njenog brata, bivšeg premijera Taksina Šinavatre, zbačenog državnim udarom 2006. godine.

Šinavatra je optužena zbog davanja spornih subvencija za pirinač, koji su zemlju koštali milijarde dolara.

Plaćajući poljoprivrednicima više za pirinač nego što bi dobili na svjetskom tržištu, vlada je umjesto da podigne cijenu dovela do toga da uvoznici počnu da kupuju jeftiniji pirinač od drugih zemalja.

Tužilaštvo tvrdi da je Šinavatra ignorisala upozorenja na korupciju u sprovođenju programa subvencionisanja.Presuda bi trebalo da bude donijeta 25. avgusta.

Ako bude osuđena, mogla bi da dobije zatvorsku kaznu od 10 godina.Šinavatri je zabranjeno da pet godina obavlja političku funkciju.

Nakon što je smijenjena 2014. godine, vlast u zemlji preuzela je vojska.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније