Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 09. 2013. 09:11 >> 09:16
2

TAKSINOVA SESTRA

Jingluk Šinavatra posjetiće Crnu Goru

Premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra zvanično će posjetiti Crnu Goru sredinom septembra, prenose podgorički mediji napise medija na Tajlandu.

Šinavatra će u Crnu Goru doći nakon posjete Švajcarskoj, Italiji i Vatikanu, ali datum njenog dolaska nije preciziran.

Ona bi tada, kako piše Dan, trebalo da se sretne sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem, a u fokusu razgovora biće jačanje ekonomske saradnje i mogućnost investicija iz Tajlanda.

Iz kabineta predsjednika Vlade, pak, kazali su Vijestima da još nemaju zvaničnu potvrdu da će Jingluk Šinavatra posjetiti Crnu Goru, dok su iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija kazali da o toj posjeti nemaju nikavih informacija.

Podgorički mediji dalje prenose pisanja tajlandskih medija, prema kojima je tamošnja opozicija istakla da je i ovaj put Jingluk Šinavatre u Crnu Goru "sukob interesa", s obzirom da je njen brat Taksin Šinavatra, inače bivši premijer Tajlanda optužen za korupciju, dobio državljanstvo Crne Gore "pod čudnim okolnostima", kao i investicije te porodice u crnogorski turizam.

Jingluk Šinavatra odbacila je te optužbe i rekla da je posjeta Crnoj Gori, na turneji koja će trajati od 8. do 15. septembra, naknadno ubačena i to na zahtjev tajlandskog Ministarstva spoljnih poslova.

Osim Jingluk Šinavatre, delegaciju Tajlanda činiće još potpredsjednik vlade te zemlje Kitirat Na Ranong, kao i ministri spoljnih poslova, saobraćaja, industrije, i nauke i tehnologije.

Brat premijerke Tajlanda Taksin Šinavatra 2009. godine dobio je crnogorsko državljanstvo, a sa vlasti je svrgnut vojnim pučem 2006. godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније