Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: M.M ]

09. 08. 2019. 11:33 >> 11:31
10

VUČIĆ SAOPŠTIO

Ne vidim problem u dodjeli pasoša Šinavatri

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom dodjele pasoša bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri, da ne vidi u tome problem i da se zalaže za potpunu liberalizaciju dobijanja srpskih pasoša.

"Ja ne vidim da je to za nas problem, posebno ako je vlada mogla da vidi ma kakvu ekonomsku ili neku drugu korist za našu zemlju", rekao je Vučić.

On je kazao da pasoš nije neka svetinja, prenosi Tanjug.

"Dovedite ljude u našu zemlju, bolje da dovodimo ljude, mnogo smo ih izgubili zahvaljujući siromaštvu u kojem su nas ostavili", rekao je Vučić novinarima.

On je istakao da ne može da govori o svim konrektim slučajevima, ali da je načelno za potpunu liberalizaciju dodjele srpskih pasoša.

"Prije svega bih volio da to vidim na primjeru državljana nekih drugih zemalja iz regiona, ali i svih drugih", rekao je Vučić.

Vlada Srbije je 27. juna donijela rješenje o prijemu u državljanstvo Srbije bivše premijerke Tajlanda Jingluk Šinavatre, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije.

Njen brat, Taksin Šinavatra, državljanin je Crne Gore od 2009. godine.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније