Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

13. 07. 2017. 20:37 >> 20:10

U PARIZU

Makron i Tramp o klimatskom sporazumu

Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je danas na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Donaldom Trampom u Jelisejskoj palati da "poštuje" odluku američkog predsjednika o povlačenju SAD iz Pariskog sporazuma, ali da on sam ostaje posvećen tom sporazumu.

"Poštujem odluku predsjednika Trampa. On će tako razmišljati i raditi na način koji odgovara i koji je u skladu je s angažmanima datim tokom kampanje. Što se mene tiče, ja ostajem privržen Pariskom sporazumu i svojoj želji da fazu po fazu nastavim da ostvarujem ono što je zacrtano u tom sporazumu", rekao je francuski predsjednik.

Tramp je u obraćanju na istoj konferenciji za štampu rekao da bi "nešto moglo da se dogodi" oko Pariskog sporazuma. Prije šest nedjelja on je objavio da SAD izlaze iz Pariskog sporazuma potpisanog 2015.

"Vidjećemo šta će se dogoditi", rekao je Tramp danas.

Privrženost Pariskom sporazumu o klimi jedno je od glavnih tema neslaganja Trampa i njegovih zapadnih kolega, a razlike su se pokazale i tokom samita G20 prošle nedjelje u Hamburgu, u Njemačkoj. 

Makron i njemačka kancelarka Angela Merkel ranije danas izjavili su u Parizu da je važno održavanje zdravih veza s predsjednikom SAD Donaldom Trampm uprkos jasnim razlikama mišljenja.

Tramp se nalazi u posjeti Parizu, gdje će sutra prisustvovati vojnoj paradi povodom francuskog nacionalnog praznika Dana Bastilje, i obilježavanju 100. godišnjice ulaska američkih trupa u Prvi svjetski rat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније