Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 06. 2013. 18:53 >> 18:53

SLOBODAN ČOVJEK

Putin: Snouden i dalje na "Šeremetjevu"

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da se Amerkinac Edvard Snouden, koji je objelodanio detalje američkog programa nadzora komunikacija širom svijeta, još nalazi u tranzitnoj zoni na moskovskom aerodromu i da ga ruske vlasti neće izručiti SAD.

 

 

Putin je rekao da je Snouden slobodan čovjek i da će, što prije odredi svoju destinaciju, to biti bolje.

Tokom posjete Finskoj, Putin je rekao da ruske bezbjednosne službe "nijesu sarađivale niti sarađuju" sa Snoudenom.

Dodao je da činjenica da Rusija nema sporazum o ekstradiciji sa SAD znači da Moskva neće ispuniti zatjev iz Vašingtona za izručenje.

Snouden je prekjuče doletio na moskovski aerodrom Šeremetjevo, odakle je prema neimenovanim izvorima iz ruskih specijalnih službi trebalo da odleti najprije na Kubu, a potom u Ekvador gdje je tražio azil.

Mediji su izvijestili da Snouden juče nije bio u avionu Aeroflota koji je odletio za Kubu, a izvori u specijalnim službama su naveli da ima pravo da bude u tranzitnoj zoni aerodroma koliko želi.

Američki državni sekretar Džon Keri pozvao je Rusiju da poštuje uobičajenu pravnu praksu između zemalja kada je riječ o bjeguncima, dok je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prethodno otvoreno odbacio zahtjev SAD u vezi sa Snoudenom, navodeći da on nije prešao granicu Rusije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније