Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č ]

07. 05. 2017. 09:04 >> 08:52

NAKON TRI GODINE

Boko Haram oslobodio 82 djevojčice

Islamisti iz pokreta Boko Haram oslobodili su 82 učenice iz grupe od više od 200 njih koje su oteli u nigerijskom gradu Čibok 2014., saopštili su zvaničnici.

Djevojčice su oslobođene zahvaljujući pregovorima sa vladom Nigerije, rekao je jedan zvaničnik koji nije želio da bude imenovan, prenosi Rojters.

Više od 20 učenica oslobođeno je u oktobru prošle godine u okviru dogovora kojem je posredovao Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Jedan broj djevojčica je uspio da pobjegne, neke su spasene, ali se prije ovog najnovijeg oslobađanja vjerovalo da je još 195 njih u zatočeništvu, navodi Rojters.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније