Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 04. 2017. 21:45 >> 21:18

MLAD ZADRŽAO VLAST

Tramp: Kim Džong-un je "lukav"

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong-un je "lukav" jer je uspio da nametne svoju vlast uprkos mladim godinama i konkurentnim ambicijama drugih visoko rangiranih oficira u zemlji, ocijenio je danas američki predsjednik Donald Tramp.

"Ljudi se pitaju da li je on (Kim) normalan. Ne znam. Naslijedio je oca sa 26 ili 27 godina i ima posla sa ambicioznim ljudima kao što su generali. Mlad je, a ipak je uspio da zadrži vlast", rekao je Tramp u intervjuu za američku televizijsku mrežu Si-Bi-Es (CBS).

Tramp je izrazio uvjerenje da su "sigurno mnogi željeli da preuzmu vlast" od lidera Sjeverne Koreje, ali je Kim ipak uspio da opstane, "što znači da je lukav".

Američki predsjednik je ponovio da treba ukloniti nuklearnu prijetnju iz Severne Koreje i dodao da računa na podršku Kine u rješavanju tog pitanja.

Sjeverna Koreja je u subotu testirala balističku raketu ali bez uspeha. Zbog tih proba, toj zemlji su još ranije uvedene medjunarodne sankcije. Ranijim rezolucijama UN Sjevernoj Koreji je naloženo da obustavi sve nuklearne aktivnosti i program proizvodnje balističkih raketa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније