Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

30. 04. 2017. 15:11 >> 14:51
1

SVEČANA VEČERA

Novinari proslavili slobodu medija bez Trampa

Izvještači iz Bijele kuće okupili su se na godišnjoj večeri u Vašingtonu u subotu uveče po lokalnom vremenu, a američki predsjednik Donald Tramp nije prisustvovao tom tradicionalnom događaju.

Bez prisustva predsjednika SAD pažnja više nije bila usmjerena na postavljanje beskrajnih pitanja šefu države, već su se govornici na večeri fokusirali na promovisanje slobode štampe i odgovornost, prenosi AP.

Zvijezde večeri novinari Bob Vudvord i Karl Bernštajn prisjetili su se šta su naučili o novinarstvu tokom svog izvještavanja za Vašington post, koje je prije 40 godina doprinijelo otkriću afere Votergejt i ostavci tadašnjeg predsjednika Ričarda Niksona.

"Kao političari i ponekad predsjednici, možda i previše često, mi pravimo greške i idemo predaleko. Kada se to dogodi moramo to i priznati. Ali, današnji napor da se dobije najbolja moguća verzija istine, uglavnom je baziran na dobrim namjerama. Gospodine predsjedniče, mediji nisu 'lažne vijesti'", rekao je Vudvord.

Američki predsjednik, umjesto da prisustvuje tradicionalnoj večeri izvještača iz Bijele kuće, učestvovao je na skupu u Harisburgu kojim je obilježio 100 dana u kabinetu, a u obraćanju prisutnima ponovo je kritikovao medije, ocijenivši da su "nekompetentni i nepošteni" kada su u pitanju dostignuća njegove administracije.

Predsjednik Asocijacije izvještača iz Bijle kuće (WHCA) Džef Mejson rekao je uoči okupljanja, da bi ovogodišnja večera bila drugačija čak i da je Tramp prisustvovao, "zbog tenzije u odnosima i nekih stvari koje je rekao o medijima".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније