Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 06. 2013. 15:02 >> 15:02

DRŽAVNI SAVJET

Grčka:Odbačena odluka o zatvaranju ERT-a

Državni savjet, najviše pravosudno tijelo u Grčkoj, odbacio odluku vlade o zatvaranju državnog medija ERT i naložio da se ponovo počne sa privremenim emitovanjem programa.

Program bi se tako emitovao sve dok se ne uspostavi novi nacionalni medij, odlučio je Državni savjet.

Savjet je donio odluku po prigovoru sindikata ERT, prenijela je agencija AFP.

 

 

Vijest o odluci Državnog savjeta objavljena je nakon što je izvor iz grčke vlade izjavio da je premijer Antonis Samaras ponovo predložio da državna medijska kuća ERT bude "privremeno ponovo otvorena" dok parlament ne odobri vladinu inicijativu za formiranje nove stanice.

Neimenovani izvor je naveo da bi komisija sačinjena od predstavnika tri koalicione stranke "angažovala određeni broj novinara neophodnih da bi državni medij ponovo radio" sve dok ne prođe zakon o uspostavljanju nove.

Samaras je i prije dva dana ponudio da ERT počne s djelimičnim emitovanjem programa, poslije dramatičnog zatvaranja koje je podstaklo proteste u Grčkoj i kritike širom Evrope.

Zatvaranje ERT je takođe izložilo vladu optužbama medijskih grupa u Grčkoj i inostranstrvu za autoritarizam.

Agencije su ocijenile da se Samaras suočava sa dvostrukim izazovom - nezadovoljnih koalicionih partnera zbog zatvaranja državne radio-televizije ERT i sudskog procesa koji bi mogao da ugašenu televizijsku stanicu "vrati u život".

Samaras je sazvao sastanak sa liderima manjih socijalističkih i umjereno ljevičarskih stranaka iz koalicije, koji se snažno protive gašenju televizije i zahtijevaju da se program odmah vrati u etar.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније