Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

F.R.

22. 03. 2017. 16:34 >> 23:28
34

UBIO ČETVORO

Abu Izadin napadač u Londonu

Britanska policija likvidirala je Abu Izadina, nakon što je automobilom pregazio desetine pješaka, od kojih je troje preminulo, a zatim nožem ubio policajca Kita Palmera ispred zgrade parlamenta. Policija, koja inače događaj tretira kao "teroristički incident", saopštila je da je preko 40 osoba povrijeđeno u napadu.

                               

Britanski Kanal 4 je saopštio da je Izadin rođen kao Trevor Bruks u Londonu, a poznat je kao portparol grupe Al Guraba, koja je zabranjena Aktom o terorizmu 2006.

Javno je podržavao Islamsku državu, a bio je i osuđivan na zatvorske kazne, između ostalog, i zbog pokušaja da izvrši terorističke akte u stranim zemljama i finansiranja terorističkih grupa.

Londonska policija je saopštila da napad tretira kao "terorističke incidente, dok se ne sazna nešto drugo", a nivo prijetnje od međunarodnog terorizma u Britaniji označen je kao "veoma visok".

Izvještač agencije Beta javio je da se na licu mjesta nalaze brojne novinarske ekipe. ali da se uprkos napadu, u ostalim djelovima Londona život odvija normalno.

Denis Brns koji je ulazio u parlament u trenutku incidenta, rekao je agenciji Asošijeted pres da je čuo poruku na radiju o izbodenom policajcu. Policija, obezbjeđenje i uspaničeni ljudi su istrčavali napolje dok je on ulazio u zgradu.

Na mostu, svjedoci opisuju kako je vozilo udarilo između osam i deset osoba, a nekadašnji ministar inostranih poslova Poljske Radoslav Sikorski izjavio je da je vidio najmanje pet osoba kako leže na zemlji "pokošene" automobilom koji je vozio trotoarom punim pešaka.

Medicinski radnici su rekli medijima da su neki od povrijeđenih pretrpjeli "katastrofalne povrede", a jedan svjedok tvrdi da je vidio tijela kako plutaju Temzom.

Okolina Parlamenta i mosta i dalje su blokirani, pristup turističkim atrakcijama je onemogućen, panorama "London Eye" je bila zaustavljena iako su posjetioci i dalje sjedjeli u kabinama, dok policija nije izvršila kontrole.

 

                        

Пратите нас на

Коментари34

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније