Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

08. 02. 2017. 17:43 >> 17:26

O NEZAVISNOSTI ŠKOTSKE

Mej protiv novog referenduma

Britanska premijerka Tereza Mej odbacila je danas mogućnost organizovanja novog referenduma o nezavisnosti Škotske, poslije rezultata ankete prema kojem je porasla podrška za nezavisnost te oblasti od Velike Britanije.

"Ne vjerujem da je neophodno održavanje drugog referenduma. Bio je već jedan sa jasnim rezultatom koji su svi prihvatili", rekla je britanska premijerka.

Škoti su na referendumu 2014. glasali za ostanak u Velikoj Britaniji, ali je poslije referenduma o istupanju zemlje iz Evropske unije (Bregzit), ponovo pomenuta mogućnost organizovanja referenduma.

Mediji u Škotskoj prenijeli su danas da postoji mogućnost organizovanja referenduma u avgustu 2018.

Prema posljednjoj i danas objavljenoj anketi, oko 49 odsto građana Škotske se izjasnilo za nezavisnost, dok se tome protivi 51 odsto. U istraživanju se dodaje da je za tri odsto porasla podrška za nezavisnost Škotske u odnosu na prethodnu anketu u decembru 2016.

Kraljevina Škotske je bila nezavisna država do 1. maja 1707. godine, kada je ukazom o ujedinjenu ušla u zajednicu s Engleskom čime je nastalo Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније