Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92; Objavio: I. P. ]

02. 02. 2017. 09:46 >> 09:23
11

POROŠENKO PITA

Ukrajinci, jeste li za NATO?

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko namjerava da raspiše referendum o tome da li bi njegova zemlja trebalo da se pridruži NATO-u.

On će to učiniti s obzirom na to da najnovije ankete pokazuju da sada 54 odsto građana podržavaju ulazak u Alijansu, objavila je njemačka medijska grupa "Funke medijengrupe".

"Prije četiri godine, samo 16 odsto Ukrajinaca bilo je za ulazak u NATO. Sada je njih 54 odsto", rekao je Porošenko u intervjuu za tu njemačku medijsku grupu. 

Porošenko je istakao da se kao predsjednik "rukovodi stavovima naroda" i najavio da će raspisati referendum o pitanju članstva u NATO. 

"Učiniću sve što je u mojoj moći da postanemo članica NATO ako narod to podrži", poručio je Porošenko. 

Porošenko smatra da će Ukrajina uskoro ispuniti pristupne kriterijume za pridruživanje EU. 

"Evropa treba da shvati da bi bila bezbjednija, pouzdanija i srećnija sa Ukrajinom", naveo je Porošenko, prenosi Rojters.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније