Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 12. 2016. 14:37 >> 14:13

OPOZICIONA OPSERVATORIJA

Pobunjenici napali Alep,poginuo civil

Najmanje jedan civil je danas poginuo kada su sirijski pobunjenici otvorili vatru na Alep, prvi put otkako je vojska predsjednika Bašara el Asada proglasila potpuno preuzimanje kontrole nad tim gradom, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

 

 

 

Kako se navodi u saopšenju, na četvrt Hamdanije u južnom dijelu Alepa ispaljeno je deset projektila, a u napadu je ranjeno osam osoba.Sa druge strane, državna agencija Sana prenijela je da je poginulo troje, a ranjeno šestoro ljudi.

Pobunjenici i dalje kontrolišu pojedine četrvti u zapadnom dijelu Alepa i sa tih položaja mogu da otvore vatru na druga područja u gradu, navodi Opservatorija.

Sirijska vojska proglasila je sinoć potpuno preuzimanje kontrole nad istočnim dijelom Alepa, koji je od 2012. godine bio u rukama pobunjeničkih snaga i odakle je od 15. decembra, pod nadzorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, evakuisano 35.000 civila i pobunjenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније