Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92,I.Š. ]

13. 12. 2016. 10:25 >> 10:03

CIVILI SE VRAĆAJU

Asad kontroliše 98 odsto teritorije Alepa

Sirijske vlasti u potpunosti kontrolišu više od 98 odsto teritorije Alepa, javlja Sputnjik.

 

 

 

 

 

Na takav način ukupna površina kvartova u istočnom dijelu grada, gdje se nalaze militanti, ne prelazi više od tri kvadratna kilometra, saopštio je ruski Centar za mirenje zaraćenih strana.

“Za protekla 24 časa sirijske vladine snage su oslobodile od terorista još 11 kvartova istočnog dijela Alepa. Na ovaj način, sirijske vlasti kontrolišu više od 98 odsto teritorije grada Alepa, dok ukupna površina kvartova u istočnom dijelu grada, gdje se nalaze militanti, ne prelazi 3 kvadratna kilometra“, navodi se u saopštenju ruskog Centra.

U njemu se navodi da je od početka izvođenja operacije za oslobađanje Alepa sirijska vojska iz istočnog dijela grada izvela oko 110.000 civila, uključujući 44.367 djece.

Više od 7.000 civila se vratilo u svoje kuće u oslobođene kvartove iz zapadnih rejona grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније