Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

30. 09. 2016. 13:30 >> 13:37
6

ZBOG BEZBJEDNOSTI

Turska: Zatvoreno još 12 TV stanica

Turske vlsti su naredile zatvaranje još 12 televizijskih stanica zbog "prijetnji po nacionalnu bezbjednost", prenijela je danas turska državna novinska agencija, čime je pojačana zabrinutost da vlada koristi ovlašćenja vanredne situacije zbog propalog puča kako bi pridobila opozicione glasove.

 

 

 

 

Turska je proglasila vanredno stanje nakon neuspjelog puča 15. jula, nakon čega je uslijedilo hapšenje više hiljada ljudi zbog povezanosti za muslimanskim sveštenikom Fatulahom Gulenom koji se tereti za organizovanje puča.

Desetine novinskih kuća ,koje su osumnjičene za povezanost sa Gulenom, su zatvorene a više desetina novinara i saradnika su uhapšeni, prenosi AP.

Turska vlada je kasnije proširila obračun sa prokurdskim novinskim kućama zbog navodnih veza sa militanatima a u četvrtak, agencija Anadolija izvijestila je da je naređeno zatvaranje još 12 televizijskih stanica zbog navodnih veza s terorističkim organizacijama ili grupama koje prijete nacionalnoj bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније