Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

11. 09. 2016. 22:17 >> 21:58

"NAPREDNI SAJBER KAPACITETI"

CIA pozvala na oprez zbog ruskog hakovanja

Direktor američke Centralne obavještajne službe (CIA), Džon Brenan, upozorio je danas da je Rusija "izuzetno sposobna da sprovedi sofisticirane" hakerske napade i pozvao SAD na oprez.

Brenan je upozorio da Rusija posjeduje "vrlo napredne i precizne sajber kapacitete" i da SAD mora zbog toga da bude na oprezu.

On je u televizijskom intervjuu rekao da ne zna da li Rusija pokušava da manipuliše predsjedničkim izborima u SAD i dodao da Federalni istražni biro (FBI) istražuje nedavno hakovanju demokrata.

"Mislim da treba da budemo veoma, veoma oprezni prema Rusiji i svjesni da Rusija možda pokušava da prikupi podatke sajber putem kao i onoga za šta planiraju da upotrijebe te informacije", dodao je Brenan, prenosi Beta.

Tri dana prije konvencije demokrata u Filadelfiji u julu, na kojem je Hilari Klinton zvanično imenovana za kandidata te stranke na predsjedničkim izborima, Vikiliks je objavio informacije o hakovanju demokrata od januara 2015. do maja 2016. godine.

Prema tim saznanjima, demokrate su izrazile oprez i prezir prema Berniju Sandersu, rivalu Hilari Klinton.

Izborna ekipa demokratske kandidatkinje je potom saopštila da je moguće da Rusija stoji iza tih hakerskih napada. Ta ekipa je dodala da je to vjerovatno učinjeno za favorizovanje Donalda Trampa, koji ima kritičniji stav prema NATO-u od Hilari Klinton.

Kremlj je demantovao da se miješa u predizbornu kampanju u SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније