Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Tanjug; Objava: I. P. ]

28. 07. 2016. 15:52 >> 15:33

PREVENTIVNE MJERE

Pretres džamije i stanova u Njemačkoj

Njemačka policija izvršila je pretres jedne džamije i osam stanova u Hildeshajmu, jer se sumnja da su ta mjesta žarište radikalnih salafista.

U Njemačkoj je od 18. jula bilo više napada u kojima je 15 osoba poginulo, a na desetine povrijeđeno. Među njima su i četvorica napadača od kojih su dvojica imali veze sa džihadistima.

Ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije Boris Pistorijus je u saopštenju naveo da je oko 400 policajaca, uključujući i specijalne snage, juče učestvovalo u pretresima u oblasti Hildeshajma, južno od Hanovera. 

Pistorijus je rekao da je akcija sprovedena poslije višemjesečnog planiranja i da predstavlja značajan korak ka zabranjivanju "Islamskog kruga", udruženja za koje se sumnja da je "rasadnik" selafista. 

Vlasti vjeruju da ta grupa radikalizuje muslimane i hrabri ih da idu u zone sukoba, prenio je Rojters. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније