Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

15. 03. 2016. 11:34 >> 11:19

4. SEPTEMBRA

Majka Tereza postaje svetica

Majka Tereza postaće svetica 4. septembra, a kanonizacija će u Vatikanu biti upriličena dan uoči obilježavanja godišnjice njene smrti, potvrdio je papa Franja.

Poglavar Rimokatoličke crkve priznao je drugo čudo čuvene misionarke u decembru prošle godine, čime je omogućeno da ona postane i svetica.

Majka Tereza, dobitnica Nobelove nagrade za mir, umrla je 5. septembra 1997. u 87. godini života.

U to vrijeme je njen red Misionari milosrđa u Kalkuti imao više od 4.000 kaluđerica i održavao je gotovo 600 sirotišta, narodnih kuhinja, prihvatilišta za beskućnike i bolnica širom svijeta.

Majka Tereza rođena je u Skoplju u porodici porijeklom iz Albanije kao Agnesa Gondža Bojadži 1910. a proglašena je blaženom 2003. u Rimu, nakon što je Vatikan utvrdio da je jedna Indijka molitvama Majci Terezi izliječila tumor. 

Prošle godine je papa priznao da je neobjašnjivo izlječenje Brazilca koji je bio u komi zbog apscesa na mozgu čudo do kog je došlo kada se njegova žena molila Majci Terezi. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније