Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija ]

08. 03. 2016. 11:51 >> 12:36
2

BEZ TRAGA

Dvije godine od nestanka MH370

Prije tačno dvije godine na letu MH370 nestao je putnički avion kompanije Malezijaerlajnza, sa 227 putnika i 12 članova posade. Uprkos opsežnim potragama u koje je bilo uključeno 26 zemalja, do danas nije pronađen trag pada aviona.

 

Putnički avion tipa Boing 777-200 letio je iz glavnog grada Malezije, Kuala Lumpura za Peking. Avion je zadnji put na radaru viđen u vijetnamskom vazdušnom prostoru, a nakon toga mu se gubi svaki trag.

Pored Malezije u potragu za MH370 prvenstveno se uključio Vijetnam, a nakon toga Kina, Singapur, Filipini, SAD i Australija. Uprkos brojnim ekipama i svoj dostupnoj tehnologiji, avion ili olupina aviona nije pronađena. 

Pošto zvanična istraga ništa nije pokazala pojavile su se brojne teorije zavjere. Prve optužbe su pale na račun pilota, za kojeg se tvrdilo da je bio pristalica malezijske opozicije, te da je iz revolta srušio avion. Među posljednjim teorijama zanimljiva je bila ona koja se pojavila u ruskim medijima, a koja je govorila da je avion otet i da je prizemljen negdje u Pakistanu. 

Deset dana nakon nestanka MH370 u potragu su se uključile ekipe iz 26 zemalja i ta akcija je u istoriji zabilježena kao najmasovnija potraga ikada. Potraga je proširena na područje Južnog kineskog mora, Indonezije, Bengalskog zaliva, Kazahstana i Turkmenistana. U svrhu potrage korišteni su i sateliti, međutim rezultati su do danas negativni.

Australijski, novozelandski, malezijski, japanski, južnokoreanski, američki i kineski avioni su tada pretražili područje od oko 4,5 milion kvadratnih kilometara.

Uz pomoć najnovije tehnologije pretražuju se morske dubine, no u slučaju da se ne naiđe na konkretan tag potraga bi mogla biti potpuno obustavljena u junu 2016. godine.   

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније