Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 05. 2013. 21:45 >> 21:45

NJEMAŠKA

Uhapšen 93-godišnji nacista

U južnoj Njemačkoj uhapšen je 93-godišnji muškarac koji je lagao o svojoj ratnoj prošlosti. On je uhapšen po optužbi da je bio čuvar u koncentracionom logoru "Aušvic" u okupiranoj Poljskoj.

Hans Lipšis se nalazi u pritvoru u gradu Alen pošto je njemačko tižilaštvo navelo da postoje "ubjedljivi dokazi" da je učestvovao u zločinima u "Aušvicu" od oktobra 1941. do oslobađanja logoraša 1945. godine, saopštila je njemački tužilac Klaudija Kraut, prenosi AP.

Lipšis je priznao da je bio pripadnik SS jedinice u "Aušvicu", ali tvrdi da je samo služio kao kuvar i nije bio uključen u bilo kakve ratne zločine.

Prošlog mjeseca Centar "Simon Vizental" naveo je da je Lipšis broj četiri na listi najtraženijih nacista širom svijeta i optužio ga da je učestvovao u masovnom ubijanju i progonu nevinih civila, uglavnom Jevreja u "Aušvicu", prenosi BBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније