Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic.rs ]

28. 04. 2013. 08:42 >> 08:45

RAZOTKRIVENI

Odsjekli ruke zbog osiguranja

Dvojica Španaca koji su sami sebi odsjekli ruke kako bi od osiguravajuće kuće naplatili veliku odštetu razotkriveni su kao preveranti, jer su amputacije obavili previše dobro.

Oba muškarca, koji međusobno nijesu povezani, ponadala su se da bi ovako radikalnom metodom mogli da zarade i do 2,5 miliona eura.

Oni su pokušali da predstavnicima osiguravajućih kuća objasne da su povrede nastale nesrećnim slučajem, na koji oni nikako nijesu mogli da utiču.

Prvi je svoju ruku odsjekao motornom testerom, ali je osiguravajućoj kući rekao da je dio tijela izgubio u saobraćajnoj nesreći. Nije uspio da ih prevari.

"Rana je bila previše čista da bi nastala u saobraćajnoj nesreći, jer one nikad nijesu tako čiste. On je možda angažovao nekog da mu motornom testerom odsječe ruku. Jedan hirurg to nikad ne bi mogao da uradi", rekao je Hose Luis Nijeto iz osiguravajuće kuće "Gesterek".

Drugi čovjek je prijavio nesreću tokom korišćenja električne testere, ali je zapravo sam odsjekao svoju ruku ispod lakta.

Otkako je izbila ekonomska kriza u Španiji, broj slučajeva u kojima građani prevarom pokušavaju da naplate štetu od osiguravajućih društava višestruko je porastao.

Korist od ovog trenda imaju i bande koje lažiraju automobilske nesreće i povrede. Predstavnici osiguravajućih kuća kažu da su neki od ovih slučajeva toliko delikatni da bi autori trebalo da dobiju "Oskara" za njih.

Španija tu nije izuzetak. U Austriji je prošlog mjeseca Hans Url odsjekao svoje stopalo cirkularom, a onda ga ispekao u rerni kako bi bio siguran da ga hirurzi nikad ne bi mogli prišiti nazad.

Cilj mu je bio da ne izgubi beneficije koje je dobijao kao nezaposleni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније