Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 08. 2015. 13:41 >> 13:31

HUTI I JEMENSKE SNAGE

Jemen: U sukobima poginulo 28 osoba

Prema izvorima iz medicinskih centara, među ubijenima su i tri vojnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, iz snaga koalicije koju predovdi Saudijska Arabija

 

 

 

Najmanje 28 osoba među kojima 23 vojnika poginula su u sukobima između hutsijskih militanata i pripadnika odanim jemenskom predsjedniku Abd Rabuh Mansour Hadi u jemenskoj provinciji Taiz, javlja Anadolija (AA).

Prema izvorima iz medicinskih centara, među ubijenima su i tri vojnika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), iz snaga koalicije koju predovdi Saudijska Arabija.

Jemen je zahvaćen nemirima od septembra prošle godine kada su hutsitski militanti zauzeli glavni grad Sanuu. Hadi je, usljed sve većih nemira u zemlji, pozvao susjedne zemlje da oforme koaliciju koja će bombardovati položaje militantskih Huta što je i učinjeno.

Do sada je na jemenskom tlu u borbama Huta i snaga Hadija poginulo preko 2.000 civila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније