Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ TVCG ]

02. 10. 2023. 06:37 >> 06:37

TRAJE MIHOLjSKO LjETO

Danas pretežno sunčano, temperatura do 30 stepeni

U Crnoj Gori danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Na sjeveru jutros lokalno moguća je magla. Tokom dana promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima. Duvaće umjeren sjeverni vjetar. Temperatura vazduha od 15 do 24 stepena.

Na jugu pretežno sunčano i relativno toplo za ovo doba godine. Vjetar će biti umjeren do pojačan u jutarnjim i noćnim satima lokalno na udare jak sjeveroistočni. Temperatura vazduha u najtoplijim predjelima oko 28-30 stepeni.

More će biti malo do umjereno talasasto. Vjetar jutros sjeveroistočni tokom dana zapadni i sjeverozapadni umjeren na jugoistoku akvatorijuma pojačan. Uz obalu u jutarnjim satima i naveče tokom noći očekuju se pojačani udare Bure. Temperatura mora oko 23 stepena.

Narednih dana, na sjeveru, u utorak i srijedu, u jutarnjim satima lokalno po kotlinama i dolinama sa maglom, tokom dana pretežno sunčano u popodnevnim satima umjeren razvoj oblaka i natprosječno toplo za početak oktobra.

Na jugu, u utorak i srijedu, pretežno sunčano u srijedu povećano prisustvo visoke prozračne oblačnosti i natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine.

U utorak ujutru duvaće umjeren do pojačan sjeveroistočni vjetar koji će tokom prijepodneva oslabiti.

Prognoza za Evropu

Prostran i stacionaran anticiklon sa centrom iznad centralne Evrope koji u prečniku pokriva prostor od oko 3 hiljade km, iznad najvećeg dijela kontinenta donosi stabilno i sunčano vrijeme.

U perifernim dijelovima ovog sistema, na jugoistoku kontinenta očekuje se promjenljvo sa kišom i grmljavinom. Zatim na sjeverozapadu u regionu britanskih ostrva, Sjevernog mora u pravcu Danske i zapada Baltika očekuje se kiša i jaki južni vjetrovi.

Zapad Mediterana u pravcu zapadnih i centralnih dijelova kontinenta biće pod snažnim uticajem jakog termobaričkog grebena koji determiniše natprosječno-neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine.

Najviša temperatura od 14 stepeni u Helsinkiju do oko 32 u Madridu a na jugu Španije u oblasti Andaluzije i sjutra oko 38 stepeni.

Prognoza za Balkan 

Danas na Balkanu pretežno sunčano i relativno toplo vrijeme.

Na istoku, u istočnim predjelima Bugarske i Grčke moguća je kratkotrajna kiša sa grmljavinom. Temperatura do oko 29 stepeni.

Zanimljivost

1.oktobra 2012.godine u Podgorici izmjerena je najviša temperatura za taj datum u Crnoj Gori od 33,6 stepeni.

Iste godine u Budvi temperatura je 1. oktobra dostigla rekordnih za primorje 32,8 stepeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније