Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

14. 02. 2020. 18:02 >> 17:58

U JUTARNJEM

O novom Zakonu o bezbjednosti u saobraćaju

U Jutarnjem programu govorimo o novom Zakonu o bezbjednosti u saobraćaju.

Od srijede je počela primjena Zakona, pa od 12. februara vozači nailaze već na iznenađenja. Neko zato što je neiformisan a nego zato što je neodgovoran... U svakom slučaju, novi Zakon je i te kako rigorozniji... Šta nam to sve donosi, i šta to moramo da znamo kao učesnici u saobraćaju saopštiće nam instruktor vožnje Nikola Dragaš.

- uticaju toplog vremena u ovo doba godine na usjeve. Umjesto sniježnog pokrivača i uobičajnih temperatura ispod nule ovih dana živa u termometru dostiže i 17. podiok... Koliko je to dobro za one koji se bave poljoprivredom razgovaraćemo sa osnivačem portala Seljak.me Markom Marašem.

- velikom broju manifestacija koje čine ljepotu u različitisti i šarenolikosti običaja i subkultura na neki način... Koliko je to zapravo prava ljepota jedne države da na svom malom tlu baštini toliku raznolikost manifestacijama, festivalima, organizacijama raznih kulturnih događaja, približićemo kroz razgovor sa etnologom dr Slobodan Jerkov.

- velikom uspjehu ženske vokalne gupe KUD-a „Mijat Mašković“ iz Kolašina pod rukovodstvom Davora Sedlarevića koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji pjevanja božićnih pjesama na festivalu posvećenom božićnim običajima u poljskom gradu Bystra Śląska. To je praktično posljednja formalna grupa u Crnoj Gori koja u kontinuitetu izvodi stare tipove pjevanja u Crnoj Gori, a čine je uglavnom učenice srednje i osnovne škole iz Kolašina. Kako u našoj zemlji ne postoje obrazovni smjerovi za etnomuzikologiju i etnokoreologiju, ovaj uspjeh postaje još veći. Imaćete priliku da ujutru uživo čujete njihovo pjevanje...

- U goste nam stiže i poznati pjevač Zoran Džiknić u čijim pjesmam ćemo takođe uživati...

- Naša Bojana Čađenović će informisati sa terena. Čućemo aktuelne informacije sa terena a između ostalog razgovaraće i sa Danijelom Brajković iz NVO “Zagrli srcem- Martin i Andrija” povodom Međunarodnog dana djece oboljelih od raka koji se obilježava 15. februara.

Urednik i voditelj emisije: Boris Šarančić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније