Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

16. 11. 2018. 22:02 >> 21:46

U JUTARNJEM

O edukaciji osoba sa Daunovim sindromom

U emisiji govorimo o:

Prvi projekat namijenjen edukaciji osoba sa Daunovim sindromom, koji će se pored 11 zemalja sprovoditi i u Crnoj Gori i to u okviru aktivnosti Internacionalne federacije DOWN-ovog sindroma u CG.

Riječ je o projektu obuke za profesionalni mejk ap, namijenjene djeci i mladima sa Daunovim sindromom. Gošća Jutra - Sara Prelević, majka djevojčica Irme i Ilde sa Daunovim sindromom, koja je zvanični predstavnik Internacionalne federacije DOWN-ovog sindroma za našu zemlju.

Najavljujemo XIX Crnogorski festival humora, satire i karikature “Smijeh prijeki lijek” koji se održava u Centru za kulturu u Danilovgradu u subotu 17. novembra. Naši gosti - direktor festivala, novinar i publicista Dragan Mitov Đurović i direktor Centra za kulturu Bojan Brajović.

U EU kutku govorimo o projektima iz EU fondova realizovnim u kraljevskom pozorištu “Zetski dom” ( EU Collective i Adnich). PR pozorišta Jelena Marković Čađenović biće gošća Jutra.

Najavljujemo novu večernju emisiju TVCG “Svakog gosta sat i po dosta” koju emitujemo subotom u 21.00h (TVCG 2) i nedjeljom u 15.50h (TVCG 1). Urednice i voditeljke Tijana Mišković i Maja Kovačević biće naše gošće.

Četvrtu epizodu serije “Grudi” rediteljke Marije Perović emitujemo u subotu u 20.05h na TVCG 1. Tim povodom ugostićemo glumicu i producentkinju serije Dubravku Drakić.

Plesni klub iz Nikšića “Art Viva Dance” osvojio je brojne medalje na internacionalnom plesnom takmičenju koje je nedavno održano u Pragu (Prague Dance fest info 2018). Ugostićemo koreografkinju Tanju Čolević i članice kluba koje će plesati u našem studiju.

Ekipa sa terena, pored redovnih servisnih informacija, uživo izvještava :

-iz Urgentnog centra;
-sa Sajma rukotvorina koji se oba dana vikenda održava u TC Bazar;
-sa svečanosti posvećene 70 godina osnivanja Atletskog saveza CG i 135 godina atletike u Crnoj Gori;

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića iz Nepala. Vodi nas u Katmandu, na trg Durbar (Dvorski trg).

Iz Tv arhiva (subota 12.05h, TVCG 1) emitujemo insert o istorijskom zasjedanju narodnih predstavnika i formiranju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja za Crnu Goru i Boku, održanog je novembra 1943. u Kolašinu. O gradu sa burnom istorijskom prošlošću ‘73. godine, po scenariju Mila Kralja, snimljena je emisija “Kad je Tara proticala mutna”.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće supu sa tofu sirom i pečurkama.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније