Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

22. 10. 2018. 21:58 >> 21:37
1

U JUTARNJEM

O učešću pripadnika Vojske na vježbi "Spoj trozupca"

U emisiji govorimo o:

-Jednodnevnoj obuci za novinare pod nazivom „Novinarsko pero o rodnoj ravnopravnosti“. Obuku organizuju Glavni grad i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u cilju realizacije zajedničkih aktivnosti na temu rodne ravnopravnosti, ali i jačanja uloge medija u promociji rodne ravnopravnosti kroz pojačano aktivno istraživanje i izvještavanje

- Učešću pripadnika Vojske Crne Gore na vježbi "Spoj trozupca" u Norveškoj. Vježba se održava na više poligona za obuku u Norveškoj, u periodu od 25. oktobra do 30. novembra. "Spoj trozupca 2018" je, podsjetimo, najveća NATO vježba u poslednjih 16 godina. Biće izvedena pod komandom komandanta Združenih snaga u Napulju, admirala Džejmsa Fogoa.

- U redovnoj kontakt rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Zaštiti prava pacijenata. Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokat Zoran Jovetić.

- Nevladinom udruženju “Žene Bara“koje je pokrenulo inicijativu da se u tom gradu otvori narodna kuhinja, na koju čeka zvaničan odgovor države.Ta NVO je već pronašla prostor koji je donacijama građana dijelom opremila, a spremna je da na sebe preuzmu i kuvarske poslove Ideja je proistekla iz dosadašnjih aktivnosti FB grupe "Žene Bara kuvaju srcem" koja je za kratko vrijeme okupila 4.000 članica iz Bara i drugih gradova, a koje su u saradnji sa Crvenim krstom Bara kuvale i dopremale obroke za starije i iznemogle sugrađane.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o posjeti predškolaca crnogorskom aerodromu, protestu učenika barske Gimnazije, promociji kompozicije ” Ništa mi nije kao ti” ,pljevaljskim tamburašima i mnoge druge.

Najavljujemo:

- Serijal ”Gorski vijenac izbliza” u produkciji Obrazovnog programa TVCG.Gošća jutra biće urednica serijala,Snežana Radusinović.

- Koncert Dragana Račića u Velikoj sali KIC-a ”Budo Tomović”.Koncertom “Zlato moje” Dragan Račić će 23.oktobra obilježiti 40 godina rada i muzičkog stvaralaštva.Muzička gošća na koncertu biće, izmedju ostalog, i Ramiza Milkunić.I sa njom ćemo se družiti u Jutarnjem programu.

-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinarka Andjela Ralević će informisati o info sesiji koja će biti održana u EU Info centru u Podgorici.Tema info sesije je upoznavanje potencijalnih korisnika o programu koji se nudi mladim postojećim i budućim preduzetnicima, koji žele da započnu ili već razviju sopstveni biznis.Najavićemo i koncert umjetnice Nine Strugar, a biće riječi i o radionicama Udruženja “Roditelji“.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije Marija Marković

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније