Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

15. 03. 2018. 22:03 >> 22:02

U JUTARNJEM

O krivolovu na Skadarskom jezeru

U Jutarnjem programu i ovog puta vas očekuju raznovrsne i aktuelne priče, kako studijske tako i one terenske. U nastavku izdvajamo neke od njih:

-Govorićemo o krivolovu na Skadarskom jezeru. Služba zaštite NP Skadarsko jezero nedavno je spriječila krivolov ostima i drugim nedozvoljenim sredstima. I to nažalost nije usamljen slučaj u posljednjih nekoliko mjeseci. Od 15.marta poceo je i ribolovni zabran na ovom jezeru koji će trajati dva mjeseca. Od direktora NP Skadarsko jezero Nenada Ivanovića i predstavnika Tima za očuvanje šarana Ratka Pajovića saznaćemo više o svim slučajevima krivolova, kaznenoj politici u ovoj oblasti i novom Zakonu o slatkovodnom ribarstvu koji je trenutno u Skupštinskoj proceduri.

-Zbog mogućih poplava za dane vikenda u prostorijama Direktorata za vanredne situacije odrzan je sastanak u prisustvu predstavnika Slžbe zaštite Glavnog grada, Prijestonice, Gradske opštine Golubovci i službenika Direktorata. Analizirali su situaciju sa aspekta potencijalnih poplava. MI ćemo kroz razgovor sa hidrologom Darkom Novakovićem, razmotriti mogući razvoj situacije.

-Bavimo se i radom Služe zaštite PrijestoniceCetinje, koja je prije par mjeseci proslavila svoj 135 rođendan. Razgovaracemo i o organizacionoj strukturi, opremljenosti i radu na terenu. S obzirom na meteorološke prilike i postojeći rizik od poplava pripadnici Službe zaštite spremni su i za rad na terenu tokom ovog vikenda.

-Podgorička Osnovna škola “Radojica Perović” osvojila je zlatnu medalju i diplomu na Međunarodnom sajmu obrazovanja u Novom Sadu. Konkurencija je bila velika, a učestvovale su vaspitno obrazovne ustanove iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije Na sajmu je vrednovan kvalitet i organizacija rada vaspitno-obrazovnih ustanova. Ocjenjivali su se izgled i opremljenost škole, integracija sa drugim sistemima , uspjesnost ucenika, humanitarne, zatim sportske aktivnosti , zaštita životne sredine. O svim detaljima sa ovog sajma više ćemo saznati od naših gostiju u studiju.

 - Predstavljamo i program “Kulturne rute Savjeta Evrope”..Brojne kulturne rute koje je podržao Savjet Evrope obuhvataju ruralna područja evropskih država i na taj način, upravo ova područja dobijaju mogućnost za promovisanje svoje materijalne i nematerdijalne kulturne baštine.

-Nasi mladi kuvari iz Budve postigli su zapažene rezultate u finalu na takmičenju četiri nacije u Makarskoj , prvo mjesto i pehar u Albaniji, a za nekoliko dana odlaze i na Brač na kojem se održava jedno od najvećih takmičenja u kulinarstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније