Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 08. 2017. 22:11 >> 21:41

U JUTARNJEM

O naknadnim konkursima Ministarstva prosvjete

U emisiji govorimo o naknadnim konkursima koje je 31.jula raspisalo Ministarstvo prosvjete. Prvi je namijenjen upisu 1.890 učenika u 1. razred srednje škole za školsku 2017/2018. godinu, a drugi Konkurs se odnosi na dodjelu dodatne 43 stipendije za deficitarne kvalifikacije.

U emisiji ćemo čuti o uslovima za prijavljivanje, a od gošće koliko je to značajno za razvoj jedne vaspitno obrazovne institucije. Sa nama u studiju biće direktorka srednje stručne škole "Spasoje Raspopović ", Ljeposava Vuksanović.

Lovnoj sezoni koja je startovala 6.avgusta. Za­ko­nom o di­vlja­či i lov­stvu i Pra­vil­ni­kom o lov­nim se­zo­na­ma, pro­pi­sani su po­če­tak i kraj se­zo­ne lo­va za svu lov­nu di­vljač u Cr­noj Go­ri. Ona za po­je­di­ne vr­ste, u za­vi­sno­sti od mno­go­broj­nih fak­to­ra, po­či­nje, tra­je i za­vr­ša­va se raz­li­či­to.Više u razgovoru sa Nikolom Markovicem-predsjednikom Lovačkog saveza Crne Gore.

- U redovnoj rubrici utorkom"Pitajte advokata", govorimo na temu "Plaćanje alimentacije",Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokat Sava Popović.

- Programskom sadrzaju TO Bijelo Polje.Kako protiče sezona, kakva je posjećenost u tom sjevernom gradu, koliko se radi na valorizaciji ruralnih predjela i šta očekuje goste do kraja sezone, čućemo od Violete Obradović-direktorke tog turističkog servisa.

- Aktivnostima TO Bar. Barani i gosti mogu pratiti zanimljive programe Barskog ljetopisa.Tu je i 11. izdanje koncertne serije „Ljeto sa zvijezdama", a kao posebna atrakcija se ističe 115 km duga panoramska ruta oko Rumije Svoje utiske sa nama će podijeliti direktorka lokalne TO, Neda Ivanović.

Najavljujemo:

- Devete sportske igre, kulturno-sportsku manifestaciju u Mrkojevićima.Tim povodom gosti Jutra biće članovi Organizacioniog odbora "Dana Mrkojevića".

Naši dezurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније