Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

23. 06. 2017. 22:00 >> 21:33
1

U JUTARNJEM

O ekonomskom osnaživanju žena u PG

Kako protiče prva faza Programa za ekonomsko osnaživanje žena u Glavnom gradu saznaćemo od predsjednice Udruženja preduzetnica Crne Gore Edite Dautović, koja će dati i svoj komentar na naslove u dnevnoj štampi za 24. Jun.

U nastavku:

- Otvoren je poziv za učešće na desetom Regionalnom Evroatlantskom kampu REACT, koji organizuje NVO Alfa centar. S obzirom da je Crna Gora postala punopravni član Alijanse, u fokusu ovogodišnjeg kampa biće oblast vladavine prava, demokratizacija i sloboda medija. Sa temama i predavačima upoznaće nas izvršni direktor Centra Aleksandar Dedović.

- Najavljujemo deveti međunarodni književni festival “Odakle zovem, Podgorica 2017” koji će se održati od 27.juna do 1.jula. Iz organizacionog odbora festivala u goste nam stiže Varja Đukić.

- Studenska, neprofitna organizacija BEST i ove godine organizuje peti po redu ljetnji akademski kurs na temu start up-a pod nazivom ,,Its my treat, start up is on me”. Iz Udruženja evropskih studenata tehnike ugostićemo Anju Đekić i glavnog organizatora ljetnjeg akademskg kursa Jovana Radnića.

- Na 47. Festivalu dramskih amatera koji je nedavno održan u Bijelom Polju predstava "O ćutanju i drugim imitacijama sreće" u izvođenju glumaca Gimnazije "Petar Petrović Njegoš" iz Danilovgrada, prograšena je za najbolju predstavu u cjelini. Nagrada za najboljeg najmlađeg glumca Festivala pripala je Magdaleni Jovović za ulogu u istom komadu. Ugostićemo autore i glumce.

- Na kraju muslimanskog vjerskog praznika Ramazana i nastupajućeg Bajrama emitujemo inserte iz dokumentarnog filma “Arabeskna zora” o džamijama u Crnoj Gori.

- U susret obilježavanju 40. godina od kultnog filma “Beštije”, proslavljenog crnogorskog i jugoslovenskog reditelja Živka Nikolića, iz TV Arhiva emitujemo insert iz emisije “Susreti” iz 1977. godine, u produkciji tadašnje Televizije Titograd, posvećenu snimanju ovog filma.

- Ekipa sa terena izvještava sa skupa Udruženja boraca NOR-a i antifašista Podgorica, sa akcije čišćenja Ribnice i najavljuje koncert Mikrokozme na Zidiću, kultne tačke okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda.

- U redovnoj kulinarskoj rubrici Ukusi jutra šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće supu od paškanata.

- Od zanimljivosti iz svijeta priča o staroj crkvi u Gruziji, posvećenoj Svetom Maksimu Ispovjedniku, koja se nalazi na stijeni visokoj 40 metara i privlači brojne turiste. Upoznaćemo i ljubitelah telefona iz Rusije koji je sakupio 300 modela iz devedesetih, a u nekima su čak sačuvane i originalne poruke.

- U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dječiji kutak, Svijet u 5 minuta, Ukusi jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније