Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

25. 03. 2017. 22:40 >> 22:14

U JUTARNJEM

O kožnim oboljenjima, nedjelji novca...

Psorijaza i ekcem (kao najčešća koža oboljenja) i malignitet kože (melanomi i plano/bazo celularni karcinom) - teme su o kojima ćemo u Jutarnjem razgovarati sa dermatologom dr Sinišom Ćurićem.

 

U nastvaku:

Dnevnu štampu za 26. mart komentarisaće direktorica SOS telefona Podgorica Biljana Zeković.

Najavljujemo Svjetsku nedjelju novca pod sloganom „Learn. Save. Earn“, odnosno "Uči. Štedi. Zaradi". Biće obilježena od 27. marta do 2. aprila. Ima za cilj jačanje globalnog ekonomskog i finansijskog opismenjavanja, kao i širenje finansijskih znanja i vještina. Na koji način će biti obilježena u našoj zemlji saznaćemo od PR-a Centralne banke CG Bojane Šupeljak.

Do 6. aprila aktuelan je Javni poziv za pružanje finansijske podrške inovativnim, investicionim projektima, koji doprinose ublažavanju efekata klimatskih promjena u sektoru turizma na teritoriji Crne Gore. Iz kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u goste nam stiže Aleksandra Kiković. Govorićemo i zašto je važno da Crna Gora ima što više “zelenih hotela”.

Delegacija baletske škole “Princeza Ksenija” bila je u posjeti Nacionalnom baletu Kine, na poziv direktorice Jing Feng. Upriličen je obilazak Beijing Dance Academy, koja broji 3.000 učenika i studenta, 600 profesora..Ansambl Nacionalnog baleta Kine uskoro će posjetiti Crnu Goru i predstaviti nam svoj repertoar uključujući i neizostavni balet “Crveni odred žena”, koji na najbolji način predstavlja istoriju, razvoj i atmosferu Kine iz savremenijeg doba. Iskustvo iz Kine prenijeće nam direktorica škole Princeza Ksenija - Vanja Pantović, koja će najaviti i izvođenje baletskog spektakla Čipolino u nedjelju u 20h na sceni CNP-a.

U muzičkom dijelu programa ugostićemo članove nikšićkog benda “Rebeka”, koja se vraća na scenu i najavljuje turneju po Njemačkoj i Skandinaviji. Promovisaćemo njihov najnoviji video singl "Nikšic grad iz snova".

Naša ekipa sa terena izvještava iz Berana sa manifretacije Slow food na kojoj će se predstaviti lokalni proizvodi.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće krem supu od slatkog krompira i jabuke.

Priča Jutra dolazi nam iz pljevaljskog sela Glibaći koje ima 16 proizvodjača organske hrane, pet mini farmi, a mladi su zainteresovani da obradjuju rodnu zemlju. Ali, mještani ukazuju na problem loše putne infrastrukture zbog koje bi se, kako kažu, ukoliko se nešto urgentno ne preduzme, moglo desiti da imaju rodno ali napušteno selo.

Ekipa sa terena uživo će izvještavati iz Berana sa manifestacije koju organizuje mreža “Slow food” iz prekograničnog regiona Prokletije - Bjeshket e Namuna, na kojoj će se predstaviti tradicionalni proizvodi i jela.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Svijet u 5 minuta, Kulturni vodič, Slike dana, Fitnes...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније