Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

20. 03. 2016. 22:17 >> 22:01

DETALJI PROJEKTA

U Jutarnjem o "Hiljadu plus"

U Jutarnjem programu govorimo o projektu “Hiljadu plus”. U ponudi su 753 stana, a građevinari nijesu spustili cijene kvadrata.

Građani koji konkurišu za kredit u okviru projekta ”Hiljadu plus” od ponedjeljka, 21. marta, mogu dokumentaciju  podnositi bankama, saopšteno je iz Ministrstva održivog razvoja i turizma. Banke će odrediti kreditne mogućnosti kandidata, a kasnije će od projektnog odbora dobiti vaučere sa kojima će kod građevinara moći da ugovaraju kupovinu stana. Javni poziv će biti otvoren 30 dana. Detaljnije o svemu što se tiče projekta razgovaramo sa Radmilom Lainović, rukovoditeljkom sektora Direktorata za razvoj stanovanja pri  Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, na čelu sa ombudsmanom Šućkom Bakovićem, učestvovala je u kampanji Evropska sedmica akcije protiv rasizma. Akcija je širom kontinenta bila organizovana s ciljem da se ukaže na sam problem, a u susret 21. martu - Međunarodnom danu svih oblika rasne diskriminacije. O situaciji u Crnoj Gori, pravnom okviru za zatitu od diskriminacije koji ima Crna Gora, te da li i u kojoj mjeri postoje diskriminatorski stavovi prema pripadnicima drugih rasa razgovaramo sa Sinišom Bjekovićem, zamjenikom Zaštitnika za ljudska prava i slobode.

Projekat  „Psiho-socijalna i medicinska pomoć ranjivim grupama“, na čijoj se primjeni radi već 12 godina, tačnije od 2004, namijenjen je ekstremno ugroženim raseljenim porodicama i licima u Crnoj Gori. Podrškom su obuhvaćena: materijalno neobezbijeđena lica i porodice, samohrani roditelji, samohrana stara lica, kao i porodice sa različitim socijalnim rizikom i lica sa zdravstvenim problemima koja ne mogu ostvariti prava u okviru institucija sistema. O postignutom u prethodnom periodu, ali i o problemima na kojima se još uvijek mora raditi, govori Tanja Đurović, projekt menadžerka Programa psioho-socijalne i medicinske podrške za ranjive grupe u okviru Crvenog krsta Crne Gore.

O planu kontinuirane medicinske edukacije u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore govori dr Saša Stefanović, direktor te ustanove. Stalna medicinska edukacija je neophodna i naslonjena na zakonsku i stručnu obavezu svakog ljekara da unapređuje svoje medicinsko znanje. Cilj je poboljšati kvalitet zdravstvene usluge,ujedno i smanjiti troškove za liječenje van Crne Gore.

U Plodovima jutra, redovnoj kontakt rubrici ponedjeljkom, govorimo na temu mljekarske opreme. Mlijeko prema obimu i vrijednosti predstavlja glavni proizvod u govedarstvu. Nastojanje proizvođača da mužom očuvaju dobro zdravstveno stanje vimena, a pravilnim postupkom poslije muže, do isporuke, očuvaju kvalitet mlijeka, doprinosi smanjenju rizika, boljem plasmanu i rentabilnosti ove proizvodnje u govedarstvu. Na vaša pitanja odgovara Gojko Babović, stručni saradnik u Službi za selekciju stoke.

Svjetski dan pozorišta za djece, 21. mart, obilježava se i u Crnoj Gori. Gradsko pozorište od 20. do 27. marta organizovaće akciju pod nazivom "Posvetite u martu sedmicu teatru" tokom koje će publika biti u prilici da vidi šest predstava sa njihovog repertoara sa popustom na ulaznice od 20 odsto. O razvoju pozorišta za djecu, mogućnostima da se razvije i unaprijedi lutkarsko pozorište govori glumac Davor Dragojević.

Uz servisne informacije, aktuelne priloge, priče sa terena, gledaćete i redovne rubrike:  Dječiji kutak, PG Hronika, Vodič događaja iz kulture...

Urednice emisije: Olivera Simunović, Zorica Vukić

Voditeljka: Ana Šofranac

Urednik  redakcije: Aleksandar Mirković

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније