Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug ]

20. 07. 2015. 10:05 >> 09:56

SRBIJA-EU

Uskoro otvaranje prvih poglavlja

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Dejvid Mekalister rekao je da se lično nada da će prvo poglavlje u pregovorima s EU uskoro biti otvoreno, ocijenivši da bi poglavlje 35, kao i 23 i 24, trebalo da se otvore u ranoj fazi.

 

Mekalister, koji će se danas u Beogradu sastati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je za "Politiku" da će Evropska komisija podnijeti predlog Savjetu, koji jednoglasno odlučuje o otvaranju poglavlja.

"Nije moj zadatak da kao stalni izvjestilac Evropskog parlamenta donosim takvu odluku. Lično se nadam da će prvo poglavlje uskoro biti otvoreno", poručio je Mekalister.

"Evropska unija prati politiku rješavanja osnovnih stvari i ostaje posvećena pregovaračkom okviru. Dakle, poglavlje 35, kao i poglavlja 23 i 24, trebalo bi da se otvore u ranoj fazi", naveo je on.

Mekalister je rekao da će pregovori sa Srbijom biti zasnovani na sopstvenim zaslugama u zemlji i da će dinamika zavisiti od napretka Beograda u ispunjavanju uslova za članstvo.

Mekalister je napomenuo da kriza u Grčkoj neće uticati na put Srbije ka Evropskoj uniji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније