Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 04. 2013. 22:19 >> 22:24

NEZADOVOLJSTVO

Beograd: Manji protesti zbog sporazuma

Na beogradskom Trgu Republike okupilo se oko 150 ljudi, protestujući protiv sporazuma koji su danas u Briselu parafirali srpski i kosovski premijer, Ivica Dačić i Hašim Tači.

Kako prenose beogradski mediji, grupa je krenula ka Terazijama, a prisutna je policija.

Nekoliko mladića sa zastavama Srbije popelo se na spomenik Knezu Mihailu, odakle skandiraju "Kosovo je Srbija" i "Svi na Kosovo", javlja "Blic".

Neidentifikovani organizatori skupa pozvali su građane da im se u nedjelju pridruže na još masovnijem protestu protiv sporazuma i priznavanja Kosova.

Zbog parafiranja sporazuma, i Srpska radikalna stranka će u ponedeljak u Beogradu održati skup pod nazivom „Ne damo Kosovo”.

U toj stranci je ocijenjeno da je parafiranje sporazuma „izdajnički akt pregovaračkog tima Srbije na čelu sa predsjednikom i potpredsjednikom vlade Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније