Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 04. 2013. 14:03 >> 14:21

SRBIJA - KOSOVO

Tači očekuje da Srbija prihvati sporazum

Kosovski premijer Hašim Tači je, prije početka desete runde dijaloga u Briselu, izrazio nadu da će ona biti odlučujuća za postizanje sporazuma dvije države.

 

 

„Nadam se da je Srbija razmislila i da će danas prihvatiti sporazum kako bi se u principu složili, da bi akteri implementacije počeli sa fazama sprovođenja, a kako bi došlo do slobodnog kretanja ljudi i robe na sjeveru, potpunog rasformiranja svih ilegalnih struktura bezbjednosti na sjeveru i da bi nastavili sa našim radom na funkcionalizaciji pravosuđa i policije, na osnovu jedinstvenog kosovskog sistema“, kazao je Tači.

On je danas ponovio da asocijacija srpskih opština neće imati zakonodavnu ili izvršnu nadležnost, niti će predstavljati treći sloj vlasti.

„Sa druge strane radićemo na stvaranju odgovarajućih uslova kako bi organizovali prve slobodne izbore u četiri opštine na sjeveru. Pozvaćemo OSCE da organizuje i olakša taj proces“, dodao je on.

„Nadam se sporazumu i Priština je spremna da ga postigne. Ovim putem i javno pozivam Srbiju da razmisli“, zaključio je Tači.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније