Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 04. 2013. 21:36 >> 21:36

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ

Bramerc: Tribunal dao glas žrtvama rata

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc danas je u razgovoru sa visokim predstavnikom za BiH Valentinom Inckom u Sarajevu izrazio punu podršku radu Haškog tribunala, rekavši da je "međunarodni tribunal dao glas žrtvama koji se nekada možda ne bi čuo".

Visoki predstavnik je ocijenio da Međunarodni tribunal i dalje igra ključnu ulogu u omogućavanju Bosni i Hercegovini da prihvati i prevaziđe svoju tragičnu prošlost.

Bramerc i Incko su se saglasili da bi, u svIjetlu okončanja mandata Haškog tribunala, fokus trebao biti na tome da se osigura da u BiH postoje snažne, nezavisne i sposobne pravosudne institucije.

Bramerc je danas doputovao u Sarajevo u trodnevnu posjetu BiH, gdje će boravtiti do 17. aprila.

Po dolasku se sastao sa članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem i Bakirom Izetbegovićem sa kojima je razgovarao o aktivnostima Haškog tribunala.

Posjeta glavnog haškog tužioca Sarajevu je u okviru priprema redovnog izvještaja o radu koji će podnijeti Savjetu bezbjednosti UN.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније