Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 04. 2013. 20:58 >> 21:02
2

PREMIJERKA

Slovenija najavljuje nove privatizacije

Slovenačka premijerka Alenka Bratušek izjavila je danas da njena vlada naporno radi na izradi programa reformi i finansijske stabilizacije koji će konkretno predstaviti početkom idućeg mjeseca, a najavila je i početak privatizacije državne imovine.

"U tri nedjelje od stupanja na dužnost ove vlade nije moguće popraviti sve što je ranije bilo napravljeno pogrešno", rekla je Bratušek na konferenciji za novinare.

Dodala je da je njena vlada od prethodne naslijedila loše stanje državnog budžeta, da će vjerovatno biti potreban rebalans, kao i povećanje nekih poreza, najvjerovatnije PDV-a, ali da će se nastaviti sa osnivanjem banke za sanaciju bankarskog sistema i sa programom finansijske stabilizacije, kao i sa prvim koracima na privatizaciji dijela državne imovine.

Vlada će parlamentu u iduće dvije sedmice dati prijedlog o privatizaciji dvije veće firme u državnom vlasništvu, rekla je Bratušek, dodajući da je njena želja da se proda i jedna od banaka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније