Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 04. 2013. 19:35 >> 19:35
3

SRBIJA- EU

Vučić: Nema datuma u junu

Predstavnik njemačkog parlamenta Ginter Krihbaum rekao je danas da je za Srbiju od datuma za početak pregovora za EU važnije da sprovede reforme, a potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić je kazao da to znači da vjerovatno nema ništa od datuma u junu.


"Pretpostavljam da je poruka trebalo da bude da vjerovatno od datuma nema ništa. Samo je to na pristojan i lijep način saopšteno. Takvom porukom sam veoma razočaran", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu sa njemačkim i francuskim parlamentarcima.

Upitan o rekacijama na odluku Vlade da odbije da potpiše predloženo rješenje za Kosovo i zatraži nastavak dijaloga, Vučić je rekao da su rekacije bile očekivane, ali da su neke zemlje bile zabrinute kako će se dijalog dalje nastaviti.

"Ali niko neće baciti pod noge ono što smo u prethodni sedam mjeseci radili. Ne možete probleme od 100 godina riješiti za dan", kazao je Vučić.

Upitan da li će Srbija dobiti datum u junu, Vučić je rekao da neće ništa vremenski da ograničava.

"Što se tiče odnosa Bundestaga i francuskog parlamenta, mi poštujemo goste, ali od njih zavisi i kakavu će ocjenu dati Srbiji. Siguran sam da će primijetiti da smo više napredovali u posljednjih sedama mjeseci u nego za posljednjih sedam godina", rekao je Vučić.

Prvi potredsjednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju važno da što prije nađe dugoročno rješenje za odnose sa Prištinom.

Vučić je poručio da politika Srbije nije i neće biti politika prošlosti, nego politika budućnosti, da će Srbija nastaviti svoj put ka EU i da razumije sve obaveze ne samo u dijalogu Beograda i Prištine, nego i u drugim oblastima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније