Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 04. 2013. 09:41 >> 11:25

SRBIJA

U Srbiji Dan žalosti

U Srbiji je danas Dan žalosti, zbog tragedije koja se u utorak dogodila u mjestu Velika Ivanča, kada je ubijeno 13 osoba.

1. Milena Despotović (59), komšinica, 2. Miloš Ješić (45), komšija, 3. Velimir Mijailović (78), komšija, 4. Olga Mijailović (79), komšinica, 5. Dobrila Bogdanović (83), majka ubice, 6. Dragana Stekić (51), rođaka po majci, 7. Branko Bogdanović (41), sin ubice, 8. Mikailo Despotović (61), rođak po majci.

Na grupnoj slici nedostaje još pet žrtava Ljubišinog masakra: Jovana Despotović (19), komšinica, kao i njen dvogodišnji sin David i muž Goran Despotović (26), unuk takođe ubijenog Mikaila Despotovića, a nedostaju i Ljubina Ješić (69), majka ubijenog Miloša Ješića i Danica Stekić (50), rođaka po majci.

U svaku komšijsku kuću Bogdanović je ušao bez problema, jer su, s obzirom da se radi o rođačkom zaseoku, vrata uvijek bila otključana. Jedino je kod Ješića zatekao zaključana vrata. Otvorila mu je Ljubina u koju je pucao na pragu, a zatim je u sobi ubio njenog sina Miloša.

Ljubiša Bogdanović važio je za vrijednog i poštenog domaćina koji ni sa kim nije bio u svađi. Prije odlaska na ratište 1991. u Slavoniju, bavio se poljoprivredom, a prije godinu, kad je dobio otkaz u slovenačkoj firmi u Mladenovcu, ponovo se vratio istom poslu.

Nije registrovano da je Bogdanović ikada imao sukob sa zakonom, a takođe, nikada mu nisu konstatovana nikakva psihijatrijska oboljenja.

Doduše, ima podataka da su ubicin stric i brat od strica bili duševni bolesnici, dok se Ljubišin otac prije nekoliko godina objesio. Ljubiša je za posjedovanje pištolja CZ 88 imao dozvolu još od 1981.

Posebno užasavajuća je činjenica da je Ljubiša Bogdanović žrtvama nišanio i pucao u glave. U toj namjeri je bio nemilosrdan čak i pri ispaljivanju hica u dvogodišnjeg Davida.

(BLIC)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније