Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

09. 12. 2014. 10:40 >> 10:36
1

DAČIĆ PORUČIO

Ne odustajemo ni od EU, ni od Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne odustaje ni od evroatlantskih integracija, ali ni od polaznog stanovišta - da je Kosovo dio Srbije.

 

"U ovom trenutku niko pred nas ne postavlja takvo pitanje da bi mi na njega morali da odgovorimo", istakao je Dačić za RTS.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da će Srbija morati da bira između EU i Kosova, Dačić je rekao da je predsjednik Srbije taj zaključak izveo iz izjave Johanesa Hana da zemlje treba da riješe svoje teritorijalne sporove prije nego što uđu u Uniju. 

"Kao ministar spoljnih poslova gledam ono što je formalno, a formalno niko pred Srbiju nije postavio takav zahtjev", rekao je Dačić. 

On je istakao da je stav Srbije da je dijalog sa Prištinom i dalje statusno neutralan i da želi da razgovara o konačnom rješenju, ali da je druga strana nezainteresovana za razgovor. 

Govoreći o obustavljanju projekta "Južni tok", Dačić je rekao da Srbija izražava žaljenje zbog toga, ali da mora da gleda kako da obezbijedi energetsku stabilnost. 

Rusko-srpski bilateralni susret, kako je naveo, dogodiće se u prvom kvartalu sljedeće godine. Na pitanje da li bi dobri odnosi Srbije i Rusije mogli da budu razlog za razgovore o nižoj cijeni gasa, Dačić je rekao da to može da bude tema, ali ne za njega. 

"To nije moja tema razgovora, o tome će razgovarati premijer Vučić", rekao je ministar. 

On je dodao da Srbija nastavlja dobru saradnju sa Rusijom bez obzira na vijest o obustavljanju gradnje Južnog toka. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније