Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 11. 2014. 20:46 >> 20:43

NAKON ODLUKE OPOZICIJE

Tači: Dogovor ili novi izbori

Lider Demokratske partije Kosova (PDK) i premijer Kosova, Hašim Tači, je povodom odustajanja opozicionog Bloka VLAN od položaja predsjednika Skupštine Kosova ocijenio da se Kosovo nalazi u završnoj fazi prevazilaženja političke krize "stvorene proizvoljno ishitrenim i antiustavnim delovanje opozicionog bloka". Kazao je da postoje dvije opcije, zajednički sastanak sa predsjednicom Atifetom Jahjagom ili vanredni izbori.

Opoziciona postizborna koalicija je najavila svoje odustajanje od mjesta predsjednika Skupštine Kosova pod uslovom da ona formira vladu. Poslanici Bloka će, kako su najavili, glasati za kandidata Demokratske partije Kosova za predsJednika Skupštine, kako bi time otvorili put Vladi koju formirati Blok.

Tači je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da rješenje iznad svega zahtijeva političku zrelost i da želi da vjeruje da "mi, kao politički lideri moramo tako da se ponašamo". On je ocijenio da više nema vremena za amaterske političke eksperimente i da je sada vrijeme da se materijalizuje volja građana izražena na slobodnim izborima.

Dodao je da djelimičnih i improvizovanih rješenja neće biti, zato što građani Kosova žele „legitimnu, efikasnu i stabilnu vladu“.

"Potvrđujem da će svo buduće djelovanje PDK-a, kao pobjedničke partije, biti u skladu sa zakonom, Ustavom i voljom građana Kosova", poručio je Tači.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније