Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 10. 2014. 12:45 >> 12:42

NEVRIJEME TOKOM NOĆI

Gromovi i poplave širom Slovenije

Nevrijeme koje je tokom noći udarilo svom snagom izazvalo je tokom noći zastrašujuću predstavu na nebu jer je za nekoliko sati nad Slovenijom zabilježeno 20 hiljada gromova, što je po riječima stručnjaka prava rijetkost za ovo godišnje doba, prenose slovenački mediji.

Na Elektrotehničkom institutu "Milan Vidmar" su i sinoć budno pratili događanja na nebu. Nevrijeme koje je donijelo ogromne količine kiše i poplave karakterisao je i veliki broj gromova, prenosi "Blic".

"Na teritoriji Slovenije je za 10 časova zabilježeno približno 20 hiljada gromova. Takvu aktivnost nekada bilježimo tokom ljetnjih mjeseci, ali je za ovo godišnje doba prava rijetkost", rekli su stručnjaci ovog instituta.

Samo u glavnom gradu Slovenije, Ljubljani poplavljeno je 900 objekata nakon obilne kiše i bujanja rijeka u cijeloj Sloveniji.

Pripadnici Vojske Slovenije i vatrogasnih službi, nakon što je voda opkolila glavni grad i prepriječila sve prilazne puteve u njega, danas crpe vodu iz poplavljenih stambenih i privrednih objekata i pomažu u čišćenju i odvoženju uništenih stvari i materijala.

Slično je i u drugim krajevima Slovenije u kojima je dio stanovništva ostao i bez struje.

Procjena nastale štete još nije gotova, ali se procjenjuje da je ogromna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније